Caută
Close this search box.

Tudorel Toader promite dezvăluiri din „epopeea neavizării OUG pentru modificarea codurilor penale”

tudorel toader

Fostul ministru de Justiție, Tudorel Toader, anunță că va publica secțiuni din raportul său de activitate și va începe cu „epopeea neavizării” ordonanțelor de urgență privind modificarea codurilor penale. 

„La intervale scurte de timp, voi prezența unele secțiuni din Raportul de activitate la MJ, cu elemente de noutate. Astăzi-Epopeea”neavizării” celebrelor OUG pentru modificarea codurilor penale ( în mod corect, Codului penal și a Codului de procedura penală! PS: mesajele nu vor fi sterse!”, este mesajul postat joi pe Facebook de Tudorel Toader.

Toader a demisionat din funcția de ministru al Justiției în 18 aprilie, după ce PSD i-a retras sprijinul politic, reproșându-i neadoptarea unor ordonanțe de urgențe dorite de partid, precum cele privind modificarea codurilor penale. În aceste condiții, codurile penale au fost modificate de Comisia Iordache și adoptate în câteva zile de Parlament.

În cei doi ani și două luni la conducerea Ministerului Justiției, Tudorel Toader a continuat ceea ce începuse coaliția PSD-ALDE de la preluarea puterii – modificarea celor trei legi ale justiției. El este și artizanul controversatei Secții de anchetare a magistraților, cel care a determinat revocarea din funcție a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, și a coordonat acțiunile guvernului împotriva candidaturii acesteia pentru funcția de procuror-șef al Parchetului european. Tot el este cel care a demarat procedura de revocare din funcție a procurorului general Augustin Lazăr, al cărui mandat a expirat între timp. Lazăr a decis în cele din urmă se iasă la pensie, scrie Hotnews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri