Caută
Close this search box.

UDMR îndeamnă cetățenii să meargă la referendum

Europarlamentarul UDMR Iuliu Winkler a îndemnat cetăţenii să participe la referendumul din 26 mai şi să răspundă cu „da” la ambele întrebări pe tema justiţiei.

„Noi îndemnăm cetăţenii să participe la referendum şi, mai mult decât atât, să răspundă cu ‘da’ la ambele întrebări. Mai mult decât atât, la cea de-a doua întrebare, UDMR este puţin mai intransigent, pentru că noi, de foarte multă vreme, de cel puţin 20 de ani, spunem că ordonanţele de urgenţă nu trebuie să existe decât pentru situaţii de urgenţă. Iar acestea sunt în două cazuri: război sau calamitate naturală foarte gravă. În rest, ordonanţa de urgenţă trebuie să dispară ca mijloc al Guvernului de a ocoli prerogativele Parlamentului”, a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă, Winkler, citează Agerpres.

El a vorbit şi despre efectele Brexit-ului.

„Ne aflăm în perioada de elaborare a bugetului, de şapte ani, al Uniunii Europene, 2021 – 2027. Acest buget va fi afectat în momentul în care Brexit-ul se întâmplă, dacă se întâmplă, şi Regatul Unit al Marii Britanii părăseşte Uniunea Europeană. Aşadar, dacă acest lucru se întâmplă, bugetul UE va fi mai mic cu 12 până la 13 miliarde euro. Există propuneri conform cărora această diminuare ar putea afecta statele din Europa Centrală şi de Est, deci şi România. Noi dorim să păstrăm politica agricolă comună a Uniunii Europene, în aşa fel încât să putem primi în continuare sprijin”, a arătat europarlamentarul UDMR.

Acesta a precizat că se doreşte ca în continuare să existe sprijin pentru fermieri, iar proiectele să fie continuate. „Noi, în UDMR, punem accent pe fermierii mici şi mijlocii, precum şi pe sprijinul tinerilor, pentru că avem această schimbare de generaţie în agricultură”, a subliniat Iuliu Winkler.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri