Purtătorul de cuvânt al Institutului National de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”, dr. Cătălin Apostolescu, a precizat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că a fost confirmat un nou caz de meningită.

Este vorba de o tânără din Piteşti, care potrivit purtătorului de cuvânt al Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”, a fost adusă la spital prin transfer în dimineaţa zilei de miercuri.

Tânăra transferată la Institutul „Matei Balş” din Capitală, suspectă de meningită meningococică, are 16 ani şi este elevă a unui liceu din Piteşti. Pentru 46 de persoane, printre care elevi şi cadre didactice, personal auxiliar şi familie, a fost administrată chimioprofilaxia, transmite Ministerul Sănătăţii.

„Conform unei informări transmise de către Direcţia de Sănătate Publică Argeş, o pacientă în vârstă de 16 ani, elevă a unui liceu din Piteşti, judeţul Argeş, cu suspiciune de meningită meningococică, a fost transferată de la Spitalul de Pediatrie Piteşti la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Prof. dr „Matei Balş” din Bucureşti”, precizează Ministerul Sănătăţii într-un comunicat.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Argeş a demarat imediat toate măsurile impuse în astfel de cazuri.

„DSP Argeş a întreprins toate măsurile care se impun în astfel de situaţii, conform metodologiei stabilite de Institutul Naţional de Sănătate Publică”, spun reprezentanţii ministerului.

„Au fost stabiliţi contacţii direcţi şi a fost administrată chimioprofilaxie pentru 34 de elevi, 10 cadre didactice şi personal auxiliar, precum şi pentru alţi 2 contacţi din familie”, potrivit sursei citate.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au precizat şi faptul că, în unitatea de învăţământ au fost instituite deja toate măsurile de curăţenie şi dezinfecţie aferente.

În luna aprilie a acestui an, alte câteva alte cazuri de meningită au fost raportate, înregistrându-se în acest context şi decese. Atunci au murit o elevă de la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Capitală şi o adolescentă în vârstă de 15 ani din Vaslui, transferată la Iaşi.

50 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 1 =