Caută
Close this search box.

Un val de aer polar va lovi România

Un val de aer polar va lovi, duminică noaptea, România, însă efectul maxim al acestui fenomen îl vom resimți în ziua de marți.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, pe lângă temperaturi mult mai scăzute decât normalul acestei perioade, aerul rece este posibil să aducă şi fenomene extreme, chiar sunt create premisele unor tornade asemănătoare cu cea de la Călăraşi.

Valul de aer polar abătut asupra Europei este catalogat drept fenomen periculos şi foarte de rar pentru luna mai, de meteorologii străini. În România va aduce o scădere bruscă a temperaturilor, vijelii şi grindină, confimă şi specialiştii de la noi.

Valul de aer polar vine dinspre zona arctică a Rusiei şi va lovi România în următoarele zile. Vremea rea va afecta iniţial regiunile din vestul ţării, iar începând de săptămâna viitoare se va extinde şi în toate celelalte zone, inclusiv în Capitală, undwe vremea se va strica începând de duminică, arată ştirileprotv.ro.   

Dimineaţa, temperaturile ar putea ajunge chiar la pragul îngheţului. Diferenţele ar putea fi şi de 10 grade în minus faţă de media normală a acestei perioade a anului.

Meteorologii avertizează că vremea se va menţine rece până vinerea viitoare după carene vom bucura de primăvară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri