Caută
Close this search box.

Vaccinul rămâne obligatoriu! SUA riscă să piardă bătălia împotriva rujeolei

vaccinarea

Statele Unite riscă să-și piardă statul de eliminare a rujeolei în cazul în care focarele actuale continuă, au declarat joi autoritățile de sănătate din SUA, relatează AFP.

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au declarat joi că în SUA au fost raportate 971 de cazuri de rujeolă, ceea ce înseamnă că mai mulți oameni s-au îmbolnăvit în ultimele cinci luni decât în ​​orice an calendaristic din 1992, care a înregistrat 963 de cazuri raportate. Autoritățile au declarat că rujeola a fost eliminată în SUA în 2000, obiectiv stabilit în 1966 odată cu introducerea vaccinului. Rujeola este considerată eliminată atunci când există o absență a transmiterii continue a bolii timp de 12 luni sau mai mult într-o anumită zonă geografică, conform CDC.

Un focar în curs de desfășurare din și în jurul orașului New York, care a început toamna trecută, amenință statutul de eliminare în SUA – dacă va continua timp de încă patru luni, țara nu va mai putea spune că a eliminat rujeola. Chiar dacă primarul din New York a început să impună locuitorilor din zonele puternic afectate, majoritatea cu mari comunități evreiești ortodoxe, să fie vaccinați începând cu luna aprilie, orașul avea încă 173 de cazuri în această lună și 60 în mai.

Statele Unite nu au avut niciodată zero cazuri de rujeolă. Din 2000, numărul a fluctuat între câteva zeci și câteva sute de cazuri pe an, cu 667 de cazuri înregistrate în timpul unui focar din 2014, în Ohio, în special în comunitățile Amish. Reapariția bolii poate fi urmărită în mare parte de călătorii care nu au fost vaccinați și care au adus infecția înapoi cu ei din străinătate – asta s-a întâmplat anul trecut când au fost raportate cazuri în întreaga țară, originare din Filipine, Israel și Ucraina. „Rujeola poate fi prevenită și calea de a pune capăt acestui focar este să se asigure că toți copiii și adulții care se pot vaccina, sunt vaccinați”, ​​a declarat directorul CDC, Robert Redfield. „Din nou, vreau să asigur părinții că vaccinurile sunt sigure, nu provoacă autism. Pericolul mai mare este boala pe care vaccinul o previne”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri