Caută
Close this search box.

Viorica Dăncilă a cerut un raport referitor la alegerile din diasporă: Vinovații trebuie să plătească

viorica dăncilă

Premirerul României, Viorica Dăncilă, a cerut un raport referitor la alegerile din diasporă și, după întâlnirea cu avută cu Klaus Iohannis, a declarat că vinovații trebuie să plătească.

Premierul Dăncilă a anunțat că a cerut Ministerelor de Externe și de Interne ”un raport complet cu privire la desfășurarea alegerilor. Sunt un om echilibrat corect și echilibrat, care nu vrea să ia decizii pripite”.

Aceasta a adăugat că ”pe baza acestui raport, voi lua măsuri. Voi analiza. Dacă au fost greșeli, și sigur au fost, cei responsabili de aceste greșeli trebuie să plătească. Nu putem aplica sancțiuni fără o analiză temeinică. Trebuie să cântărim ce măsuri luăm să nu se mai repete la următoarele alegeri”.

Potrivit premierului, ”dacă este nevoie de noi reglementări, de schimbări, acestea trebuie să le facem împreună cu specialiști”.

Reamintim că președintele Klaus Iohannis a cerut miercuri demiterea ministrului de Interne, Carmen Dan, și a ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, însă cei doi au zis că nu își vor da demisia, pentru că premierul nu le-a cerut acest lucru. Mai mult, Meleșcanu a declarat că nu are ce să își reproșeze și dă vina pe șeful statului pentru supraaglomerarea secțiilor de vot din cauza referendumului.

De asemnea, Avocatul Poporului s-a autosesizat pentru problemele de vot din diasporă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri