Premierul Viorica Dăncilă a declarat, într-o conferință de presă la finalul ședinței convocate la PSD după condamnarea la trei ani și jumătate de închisoare a liderului PSD, Liviu Dragnea, că, indiferent de sentimentele pentru Dragnea, condamnarea acestuia reprezintă un moment dificil pentru PSD, care „trebuie să iasă întărit”.

Viorica Dăncilă a convocat marţi Biroul Naţional al PSD la ora 11,00 şi Comitetul Executiv la ora 18,00, pentru a decide paşii ce trebuie urmaţi.

„Împreună vom lua decizii, împreună vom vedea unde am greşit, care sunt paşii pe care trebuie să-i facem şi cum putem acţiona în perioada următoare într-un mod unitar, într-un mod care să arate unitatea PSD”, a Viorica Dăncilă.

„Vreau să asigur că nu-mi voi da demisia indiferent de solicitările unora sau altora. Voi respecta decizia luată în Parlament în urma unei moţiuni de cenzură, dacă aceasta va fi depusă, dar asta nu înseamnă că dacă cineva îmi cere demisia imediat trebuie să acceptăm acest lucru. Suntem un partid responsabil, pentru că avem o guvernare responsabilă. Ne dăm seama că este importantă stabilitatea ţării, este important că încă deţinem preşedinţia rotativă a Consiliului UE”, a afirmat Dăncilă, citată de Agerpres.

Ea a spus că mulţumeşte electoratului pentru votul dat, iar partidul va face o analiză pentru a vedea unde a greşit.

„Vom veni cu soluţii astfel încât să recâştigăm electoratul, să luăm cele mai bune măsuri şi cred că una dintre cele mai bune măsuri este să continuăm programul de guvernare. Asigur toţi primarii că vom continua programele pe care le-am început, vom continua acordarea fondurilor guvernamentale atât pe PNDL1, cât şi pe PNDL2, dar şi pe Fondul de Dezvoltare şi Investiţii”, a precizat Dăncilă.

Aceasta a dat asigurări că nu sunt tabere în partid.

„Nu există tabere în partid. După cum vedeţi suntem din aproape toate zonele ţării. Discuţiile le vom avea în partid, chiar dacă unele din discuţii vor fi contradictorii, vom ieşi mult mai uniţi, aşa cum trebuie să fie într-un partid care are responsabilitatea guvernării, într-un partid care trebuie să intre întărit în viitoarele alegeri, fie că vorbim de alegerile prezidenţiale, locale sau parlamentare”, a adăugat Dăncilă.

106 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 9 =