Caută
Close this search box.

A 17-a „linie directă” a lui Vladimir Putin. Ce întrebări va primi președintele rus în timpul spectacolului live?

Rușii îl vor întreba joi pe președintele Vladimir Putin despre creșterea sărăciei și despre tensiunile din străinătate în timpul „liniei directe” care vine după o scădere drastică a popularității sale, relatează AFP.

Liderul rus probabil se va confrunta cu un anumit grad de interes pentru viața sa personală, conform unor întrebări prezentate de publicul online înainte de emisiunea live.

Pregătit să aibă loc pentru a 17-a oară de la venirea lui Putin la putere în 1999, spectacolul începe la 09:00 GMT și de obicei durează câteva ore. Înaintea spectacolului, cu o coregrafie atentă, au fost trimise mai mult de un milion de întrebări, au declarat organizatorii agențiilor ruse de știri.

Putin va răspunde în acest an națiunii în timp ce luptă să-și recupereze popularitatea după o serie de mișcări nepopulare de anul trecut, cum ar fi creșterea vârstei de pensionare și a TVA-ului pentru drumeții. Programul urmărește ca președintele să intervină în rezolvarea problemele cotidiene ale rușilor, adesea având timp să cheme oficiali regionali și să-i dojenească. El oferă câteodată ponturi despre viața personală, un subiect de interes pentru mulți de la divorțul său de soția sa, Lyudmila. Președintele rus ar putea să se confrunte cu mai multe întrebări critice în acest an, deoarece nu mai comandă ratingurile crescânde determinate de anexarea Crimeei de la Ucraina în 2014, când până la 90% dintre ruși îl sprijineau. Acum două treimi aprobă politicile sale, potrivit sondajului independent Levada.

„Scopul principal al liniei directe este să arate că Vladimir Putin este apărătorul principal al intereselor poporului, că este cel mai uman președinte și ultima speranță pentru justiție”, a declarat analistul politic Konstantin Kalachev pentru AFP. Kalachev a adăugat că Putin ar putea transforma o stare de spirit mai puțin bună în avantajul său. Președintele se poziționează ca „persoana la care te poți întoarce atunci când ești total disperat și acest stil impresionează mulți ruși”, a spus el.

Site-ul oficial al emisiunii prezintă întrebări transmise telefonic sau online, cu cele mai multe probleme economice și sociale, mai degrabă decât idei politice. Multe sunt legate de salariile scăzute din zonele provinciale, lipsa grădinițelor de stat și creșterea facturilor cheltuielilor gospodărești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri