Caută
Close this search box.

A trecut pe la Harvard, prin guvernele Tudose și Dăncilă și vrea să fie prima femeie președinte în România!

Ramona Ioana Bruynseels, cea care a fost anunțată, sâmbătă, drept candidată la alegerile prezidențiale din partea Partidului Puterii Umaniste social-liberal (PPUSL, din care face parte și fostul primar de tristă reputație Cristian Popescu ”Piedone”), este consilier de stat pentru mediul de afaceri în aparatul de lucru al premierului Viorica Dăncilă. A fost adusă în Guvernul României de fostul premier Mihai Tudose, a fost inițial revocată de Dăncilă, dar readusă în decembrie 2018!

Așadar, orice s-ar spune, avem de-a face cu un om de casă în două guverne PSD. Nu într-unul! Dar să mergem mai departe.

Ioana Ramona (39 de ani) este absolventă a unor cursuri postuniversitare la Harvard, Școala de Guvern John F Kennedy, specializarea Management în Administrație Publică. A fost premiată cu două premii speciale de către Harvard Kennedy School pentru excelență academică și contribuție deosebită la comunitatea Harvard.

În premieră în politica românească, umaniştii au ales o conducere colegială, formată din Ramona Ioana Bruynseels – Preşedinte al Biroului Executiv, Cristian Popescu Piedone – Preşedinte al Consiliului Naţional şi Alfred Laurentiu Mihai – Lider al Forumului Umanist şi membru fondator al partidului.   Candidata la preşedinţie din partea umaniştilor a fost numită în decembrie anul trecut consiliera premierului Viorica Dăncilă, pentru mediul de afaceri, dar a demisionat după alegerile europarlamentare. În guvernarea lui Mihai Tudose a condus Direcţia Coordonare Politici şi Priorităţi, iar în perioada 2015-2016 a fost specialista în comunicare a fostului vicepremier Gabriel Oprea.   „Voi fi un candidat serios, consistent şi credibil în alegerile pentru cea mai înaltă funcţie în stat. În perioada următoare voi face cunoscute priorităţile candidaturii mele. Vor fi teme concrete, necesare, fără populisme şi fără excese, va fi o candidatură fără minciuni, fără promisiuni deşarte şi neacoperite, cinstită şi onestă.   Îmi asum zâmbetele condescendente ale analiştilor, ale reprezentanţilor marilor partide şi ale celor care se vor întreba „al cui om sunt eu” – pentru că ei nu pot concepe că există şi conştiinte libere. Parteneriate principale, nu compromisuri imorale! Fiecare întelege cu propria masură”, a declarat Ramona Ioana Bruynseels la congresul PPU.

Ulterior, a postat şi un mesaj pe Facebook: „A fost o zi foarte frumoasă şi plină de emoţii puternice. Cel mai emoţionant moment a fost însă cel în care, una dintre doamnele mai în vârstă din audienţă, mi-a spus, când i-am strâns mâna: “Vă rog să ne aduceţi copiii acasă”. 4 milioane de copii ai României se află în străinătate. Ei trebuie să se întoarcă acasă într-o zi! Sau, dacă nu se întorc, trebuie să se reconecteze cu ţara!“.    Fosta consultantă a lui Gabriel Oprea este membră a grupului „The Flat Earth Revolution – (Pământul Plat) România”, care susţin că, în colaborare cu NASA, guvernele corupte ale lumii ne ascund că planeta Pământ nu este sferică, ci plată şi rigidă, potrivit replicaonline.   „Ramona Ioana Bruynseels este o reprezentantă a generaţiei tinere, deştepte şi hotărâte, o ardeleancă de la Cluj, absolventă de Harvard care, în loc să ramână în America, a adus America în România, s-a întors acasă şi vrea să contribuie real, cu educaţia, experienţa şi energia sa, la o schimbare, profundă, în bine, a României“, este descrierea făcută de partid.    Ramona Bruynseels a terminat Facultatea de Drept şi a absolvit un program în cadrul Universităţii Harvard. După o relaţie de 18 ani, Ramona Ioana Bruynseels s-a căsătorit în mai 2019 cu Dominic Bruynseels, preşedintele First Bank, mai în vârstă cu aproape 30 de ani decât ea. Ei au împreună două fetiţe.    ”Suntem împreună de mulţi ani. Avem două fetiţe, am împărţit bucurii şi necazuri. Am trăit pe trei continente. Nu a fost întotdeauna uşor, însă dragostea, respectul şi dorinţa de a reuşi ca familie ne-au readus la mal de fiecare dată când am fost încercaţi de valuri. Astăzi zâmbesc atât de larg în mare parte datorită ţie, Dominic. 11 mai 2019. Familia mea s-a întregit şi în faţa lui Dumnezeu”, a scris Ramona Ioana Bruynseels pe pagina ei de Facebook.

A condus Direcția Coordonare Politici și Priorități, în guvernarea lui Mihai Tudose.

A mai fost inițiator și co-coordonator al Inițiativei pentru Competitivitate și Productivitate; coordonator al Programului de Internship al Guvernului României; Coordonator al  Comitetului Interministerial Coaliția Națională pentru Integrarea Refugiaților; coordonator al Comitetului Național pentru Coordonarea implementării Strategiei pentru consolidarea administratiei publice (CNCISCAP), a coordonat și a menținut dialogul la nivel înalt cu Fundația Caritatea și Ambasada SUA la București pe subiectul despăgubirilor acordate supraviețuitorilor Holocaustului în România.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri