Caută
Close this search box.

Actorul Mihai Călin, acuzații dure la adresa lui Ion Caramitru: Conduce dictatorial, în mod autocrat

Mihai-Calin

Actorul Mihai Călin l-a criticat în termeni duri pe directorul general al Teatrului Naţional Bucureşti, Ion Caramitru, într-o intervenţie la Digi24, spunând că acesta conduce instituţia de cultură în mod dictatorial şi a folosit o mare parte din resursele teatrului pentru avantajul personal.

Potrivit G4Media, Mihai Călin a declarat că „managerul general al Teatrului Naţional, care acum încearcă să facă ceva, să obţină fonduri, să deblocheze, dumnealui în ultimii ani a folosit foarte mult în interes propriu, personal o mare parte din activitatea teatrului. A condus în mod dictatorial, în mod autocrat, folosind o mare parte din resursele teatrului pentru propriul avantaj financiar. Mare parte din spectacole sunt regizate şi jucate de dumnealui“.

Actorul a menţionat şi că managerii au scos din lege vârsta de pensionare şi nu există concurs pentru el, în aşa fel încât atunci când mandatul li se încheie, există o evaluare asupra activităţii managerului de la Ministerul Culturii, iar dacă acesta obţine nota 9 are dreptul să prezinte un nou proiect de management, iar dacă ia minimum nota 7 primeşte încă un mandat.

„Domnul Caramitru, pe fiecare spectacol regizat sau în care joacă ia 10 la sută din încasări. Iar în 2018 din 120 de spectacole jucate la Sala Mare, 66 sunt regizate sau/şi jucate de domnul Ion Caramitru, în condiţiile în care regizează foarte mult, el fiind – a şi spus – în materie de regie mai puţin performant“, a susţinut Mihai Călin, potrivit sursei citate.   Mihai Călin a spus că sindicatul actorilor i-a trimis în mai multe rânduri scrisori lui Ion Caramitru şi de fiecare dată aceştia au fost respinşi „în mod brutal“.

Ion Caramitru, managerul Teatrului Naţional Bucureşti, acuza, joi, lipsa de finanțare și afirmă că „ceea ce trăim acum, nu numai în Teatrul Național, ci absolut în toate instituțiile care sunt acum în subordinea Ministerului Culturii, dar și în instituțiile din subordinea Primăriei Generale, este fără precedent”. Ion Caramitru apreciază că TNB se află în faliment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri