Caută
Close this search box.

Adina Florea, propusă de Tudorel Toader la DNA, a câștigat șefia Secției pentru magistrați

secţia specială

Procurorul Adina Florea a obţinut cel mai mare punctaj, de 9,86, dintre candidaţii pentru şefia Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ), fiind urmată de Sorin Iasinovschi, cu un punctaj de 8,85 şi de Bogdan Pîrlog, care a obţinut 3,25, potrivit CSM.

Procurorii Adina Florea şi Sorin Iasinovschi au susţinut, marţi, interviurile în faţa comisiei de concurs din Consiliul Superior al Magistraturii pentru funcţia de procuror-şef a Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie, în timp ce Bogdan Pîrlog nu s-a prezentat.

Potrivit ordinii soluţionate a şedinţei de marţi a CSM, Adina Florea a obţinut cel mai mare punctaj, de 9,86, fiind urmată de Sorin Iasinovschi, cu un punctaj de 8,85 şi de Bogdan Pîrlog, care a obţinut 3,25.

Potrivit regulamnetului, rezultatele sunt definitive şi nu pot fi contestate.

Interviurile au avut loc în contextul în care funcţia de procuror-şef al Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie a devenit vacantă după ce Gheorghe Stan a demisionat pentru a prelua postul de judecător al Curţii Constituţionale Române.

Adina Florea este din Constanța și e fiica lui Dumitru Florea, consilier judeţean PSD în județul de la Malul Mării. Dumitru Florea se află la al şaselea mandat pentru PSD în conducerea județului.

După înlocuirea din funcție a Laurei Codruța Kovesi,  cea care a fost propusă la conducerea DNA de către celebrul Tudorel Toader, ministru al Justiției pe atunci, era tocmai Adina Florea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri