Furtunile au bătut în retragere dar au lăsat locul căldurii greu de suportat, anunță Administrația Națională de Meteorologie. Până duminică seara, vom avea temperaturi ridicate, greu de suportat.

Temperaturile maxime se vor încadra între 28 şi 35 de grade Celsius. Vineri şi sâmbătă – 14 şi 15 iunie – vor fi 37 de grade Celsius în vestul, sudul şi estul teritoriului.

Specialiştii avertizează că, din cauza umidităţii foarte ridicate, se vor resimţi peste 40 de grade Celsius. Valul de căldură se va menţine până la sfârşitul săptămânii.

Până în data de 16 iunie, valorile termice diurne vor fi în creștere de la medii de 28 de grade până la 32 de grade. Apoi, vor marca o scădere ușoară la valori de 30 de grade și ulterior nu vor mai avea variații semnificative.

Specialiștii avertizează că vor fi zile cu disconfort termic accentuat, iar medicii ne recomandă să nu ieșim din case în orele prânzului, să ne hidratăm, să mâncăm alimente ușoare, să purtăm haine deschise la culoare și să folosim cremă cu protecție solară.

152 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here