Caută
Close this search box.

Alţi patru deputaţi PSD trec la Pro România. Ponta cere capul lui Carmen Dan

victor ponta

Victor Ponta a anunţat , în cadrul Delegaţiei Permanente a PRO România, că în perioada următoare vor trece la partidul sau încă cel puţin patru deputaţi. Cel mai probabil, aceştia vor proveni din PSD.

„PRO România îşi propune să devină al treilea grup parlamentar din Camera Deputaţilor urmând să coopteze în perioada următoare încă ( cel puţin) 4 deputaţi”, a anunţat Pro România. De asemenea, în cazul în care va trece moţiunea de cenzură, „propunerea PRO România pentru funcţia de Prim-ministru este Sorin Câmpeanu”.

Conducerea Pro România a mai anunţat încă opt condiţii pentru a acceptat un „parteneriat” politic în perioada următoare. Una o reprezintă „schimbarea doamnei ministru Carmen Dan”.

Iată condiţiile puse de Ponta, acesta menţionând că „PRO România nu va face alianţă nici cu PSD, nici cu PNL”:

1. Abrogarea OUG 114 cu păstrarea prevederilor pe care mediul de afaceri şi autorităţile locale le consideră pozitive.

2. Aplicarea integrală a legii 223/2015 – pensiile militare nu sunt pensii speciale

3. Reformarea Ministerului Afacerilor Interne – schimbarea doamnei ministru Carmen Dan şi îmbunătăţirea capacităţii poliţiei de frontieră în perioada vacanţelor pentru a evita cozile, soluţionarea incidentelor de la Valea Uzului, stabilirea responsabilii pentru incidentele din 10 august.

4. Programul Operaţional Infrastructură Mare să treacă de la discuţii teoretice la semnarea a 5 contracte : cele 3 spitale regionale şi cele două autostrăzi ( autostrada Moldovei Iaşi – Târgu Mureş şi autostrada Pitesti-Sibiu)

5. Implementarea legii privind votul electronic – PRO România a depus o propunere, trebuie discutată împreună cu celelalte propuneri şi implementată până la Alegerile Prezidenţiale

6. Alegeri pentru primari şi preşedinţii de consilii judeţene în 2 tururi

7. Renunţarea la forma actuală a Fondului Suveran – România are nevoie de un astfel de fond, dar nu în forma construită de Vâlcov – Teodorovici .

8. Modificarea rapidă a legii finanţării partidelor politice – sumele primite ca subvenţie trebuie să revină la nivelul dinainte de 2018 ( o reducere de aprox 90%)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri