Caută
Close this search box.

Armata Română a rămas fără conducere la Departamentul pentru Armamente

gabriel leş

Generalul de brigadă Ionel Loțan, locțiitorul șefului Departamentului pentru Armamente, și-a depus raportul de pensionare, în plin scandal legat de achiziția celor patru corvete. Surse din MApN au confirmat că raportul de pensionare a fost aprobat.

Raportul de pensionare a fost aprobat de către ministrul Gabriel Leș. Partea gravă este că, deși Departamentul a rămas fără conducere, nimeni nu vrea să preia comanda unității.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, minsitrul Gabriel Leș l-a demis pe Andrei Ignat, secretar de stat și șeful Departamentului pentru Armamente. Acesta a fost dat afară, oficial, pentru management defectuos, dar mai ales pentru că a „sabotat” licitația pentru achiziția celor patru corvete destinate Armatei române. Valorea contractului depășește 1,2 miliarde de euro.

Pentru a bloca complet licitația, Ignat a apelat la tot felul de tertipuri. Inițial, a făcut plângere la Parchetul Militar. De aici, plângerea a fost trimisă către Direcția Națională Anticorupție.

Sursele au precizat că Andrei Ignat își dorește o nouă funcție de secretar de stat, pe care speră să o obțină în schimbul tăcerii. Dar mai ales pentru a nu le dezvălui procurorilor anticorupție dedesubturile întunecoase și secrete ale acestei afaceri cu corvete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri