Caută
Close this search box.

Armata SUA îşi cere scuze că a intrat cu tancurile în lanurile de porumb din Ialomiţa şi garantează despăgubirile

exerciţiu militar

Armata SUA spune că regretă incidentul de joi, când militarii americani au traversat, în cadrul exercițiului Saber Guardian, câmpurile cu porumb ale agricultorilor din Insula Ialomiţei.

„Armata Statelor Unite ale Americii își exprimă deplinul respect față de poporul român și regretă orice neplăcere cauzată de recentul incident.

Despăgubirile rezultate din acest incident vor fi acordate potrivit procedurilor NATO existente pentru astfel de evenimente și ne vom asigura că cei afectați vor fi compensați respectând cu exactitate aceste proceduri.

Incident cu blindate americane în Ialomiţa, în timpul Exercițiului Saber Guardian 19

Colaborăm îndeaproape cu autoritățile militare și civile din România pentru investigarea acestui incident și pentru a ne asigura că astfel de evenimente nu se vor mai repeta. Vehiculele se aflau în zonă pe timpul desfășurării unor activități de instruire din cadrul Exercițiului Multinațional Saber Guardian 2019, exercițiu condus împreună cu Comandamentul Forțelor Întrunite din România”, se arată într-un comunicat al Forțelor Terestre Americane în Europa și transmis presei de Ministerul Apărării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri