Caută
Close this search box.

Bătălia pe funcții în Parlamentul European: Cioloș, acuzat că s-ar fi opus căsătoriilor gay când a fost premier. Ce spune liderul PLUS

Liderul PLUS, Dacian Cioloș, este favorit în cursa pentru șefia grupului Renew Europe (RE), noul grup politic de centru din Parlamentul European, scriu jurnaliștii de la Politico, care precizează că fostul premier este susținut de delegația președintelui francez, Emmanuel Macron, precum și de Spania, Germania și Olanda.

În acest context, jurnaliștii citați amintesc că, în perioada în care a fost prim-ministru, Dacian Cioloș s-a opus căsătoriilor între persoanele de același sex și că, în 2016, în spațiul public a circulat un articol potrivit căruia Cioloș s-a opus eforturilor unui cuplu gay care cerea recunoașterea căsătoriei în România.

”Dar la o examinare mai atentă a știrilor de la vremea respectivă, se constată că Cioloș nu a militat personal împotriva cuplului. Legea din România nu recunoaște căsătoriile între persoanele de același sex, iar Dacian Cioloș nu s-a opus acestei legi și nu a cerut schimbarea ei în 2016. Însă în 2018, el s-a poziționat împotriva referendumului privind schimbarea definiției familiei din Constituție pentru a face imposibilă căsătoria cuplurilor gay. Referendumul nu a fost validat din cauza prezenței scăzute la vot”, se arată în articolul din Politico.

Sursa citată mai precizează că purtătorul de cuvânt al lui Dacian Cioloș a susținut că ”acuzațiile la adresa acestuia sunt nefondate” și a refuzat să precizeze care este punctul de vedere actual al liderului PLUS cu privire la căsătoriile între persoanele de același sex.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri