Caută
Close this search box.

Bogdan Chirieac a luat bani şi de la ministerul Rovanei Plumb

chirieac

O asociere de trei firme, printre care şi cea administrată de analistul politic Bogdan Chirieac a câștigat în procedura de licitație deschisă un contract în valoare între 650.000 şi 790.000 de lei  de la Ministerul Fondurilor Europene, în ultima zi de mandat a Rovanei Plumb. Banii sunt pentru promovarea valorilor europene în România.

Potrivit datelor din SEAP, contractul a fost semnat pe 24 aprilie 2019, câștigătoare fiind firmele THP Elemental Investments, SC YES AGENCY SRL şi Press Media Electronic. Tot în 24 aprilie a fost publicat în Monitorul Oficial decretul prin care președintele Iohannis a luat act de demisia lui Plumb de la minister.

  • L-am întrebat pe Chirieac cum se face că a câștigat contractul amintit în ultima zi de mandat a Rovanei Plumb. ”Eu v-am sunat vreodată pe numărul acesta de telefon? Și atunci dumneavoastră de ce mă sunați pe numărul meu de mobil? Domnul meu, vă rog frumos, nu mă mai deranjați la telefon, dacă aveți întrebări adresați-le autorității de stat, nu mie”, a reacționat Chirieac, după care a întrerupt convorbirea.

Obiectul contractului, aşa cum apare precizat în portalul achiziţiilor publice este „Servicii pentru organizarea de evenimente dedicate promovării principiilor europene şi fondurilor ESI” şi are în vedere „Promovarea valorilor europene, a beneficiilor integrării şi a transformărilor petrecute în societatea românească după momentul aderării României la UE prin materialele distribuite/ prezentările realizate în cadrul a 15 evenimente dedicate fondurilor operaţionale”.

Oferta cea mai scăzută luată în considerare este de 652.500 de lei şi cea maximă de 789.750 de lei.

Pentru aceşti bani, cele trei firme trebuie să ofere servicii de reuniuni şi conferinţe organizate la hotel, să plătească servicii de catering, servicii de traducere, să împartă produse informative şi de promovare, să organizeze standuri de expoziţie.

Criteriul de atribuire a fost cel mai bun raport calitate-preţ, componenta financiară având o pondere 60 la sută, în timp ce componenta tehnică, adică experienţa de coordonator de eveniment fiind notată cu 10 puncte, planul de lucru fiind notat cu 30 de puncte.

Durata contractului este de 20 de luni şi este finanţat exclusiv din fonduri europene, respectiv Programul Operațional Asistență Tehnică 2014-2020 și Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, firma Elemental Investments este administrată de un anume Laurenţiu Niţă şi are sediul în Bucureşti, în timp ce Yes Agency aparţine unei femei, Maria Breban din Baia Mare.

Press Media Electronic este deţinută în proporţie de 94 la sută de Bogdan Chirieac, alte câte 3 procente fiind deţinute de Crişan Rudolf Andreescu şi Val Vîlcu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri