Caută
Close this search box.

Campion în faliment! Boris Becker își scoate trofeele la licitație pentru a achita datoriile

boris becker

Trofee și suveniruri personale aparținând starului german de tenis Boris Becker vor fi licitate online, luni, de firma britanică Wyles Hardy, pentru a limita parțial datoriile campionului aflat în faliment, relatează AFP.

Cel mai tânăr câștigător din istoria Wimbledonului, care a câștigat primul din cele trei titluri la vârsta de doar 17 ani, licitează 82 de articole, inclusiv medalii, cupe, ceasuri și fotografii. Vânzarea se va încheia la 11 iulie, a declarat Wyles Hardy pe site-ul său.

Unele dintre trofee includ o replică a Cupei Challenge acordată lui Becker în urma unei victorii de la Wimbledon, o replică mai mică a Cupei Renshaw primită după ce a devenit cel mai tânăr câștigător al unui turneu de Grand Slam. De asemenea, medalia finalistului de la Wimbledon din 1990, când a fost bătut de suedezul Stefan Edberg, și o replică a cupei de argint US Open, făcută de bijutierul Tiffany pentru victoria lui din 1989 împotriva lui Ivan Lendl, vor fi incluse în vânzare.

Campionul de 51 de ani a fost declarat în faliment în 2017. În iunie 2018, el a afirmat că are statut diplomatic și, prin urmare, imunitate, oprind astfel vânzarea trofeelor ​​și suvenirurilor sale personale în ultimul moment. Fostul număr unu mondial a afirmat ca a fost numit de către Președintele Republicii Centrafricane drept atașat sportiv, cultural și umanitar al Uniunii Europene. Dar Ministerul Afacerilor Externe din Africa Centrală a răspuns că pașaportul lui Becker a fost unul fals, provenind dintr-un lot de „pașapoarte goale furate în 2014”. Becker a încheiat în cele din urmă acest episod bizar în decembrie, renunțând la dreptul său la imunitate într-o instanță din Londra specializată în cazurile de insolvență, casa de licitații demarând procesul pentru a pune trofeele înapoi pe piață. Prima încercare „a atras oferte foarte substanțiale”, a declarat Mark Ford, unul dintre cei trei administratori ai patrimoniului falitului Becker. Cu toate acestea, vânzările nu vor fi suficiente pentru a acoperi datoriile evaluate la milioane de lire sterline.

Becker a avut deja dificultăți juridice cu instanțele spaniole pentru datorii neplătite pentru munca efectuată în vila sa din Mallorca. Pastorul care l-a căsătorit în 2009 l-a dus și el în instanță în Elveția, iar instanțele germane în 2002 i-au dat o condamnare cu suspendare de doi ani și o amendă de 500 000 euro pentru peste 1,7 milioane de euro în impozite neachitate.

Câștigătorul a șase titluri de Grand Slam, numit „Boom Boom” pentru serviciul său devastator, a câștigat 49 de titluri și peste 20 de milioane de euro în premii în timpul carierei sale. Acum se concentrează asupra activităților sale de tenis, comentând în special, încercând să-și folosească renumele pentru a-și șterge datoriile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri