Caută
Close this search box.

Canada suspendă operațiunile ambasadei sale din Venezuela, evaluează diplomații trimiși de Maduro

Canada va suspenda operațiunile la ambasada sa din Venezuela, deoarece diplomații săi nu vor mai putea obține vize, a declarat duminică ministrul canadian de externe, relatează Reuters.

Chrystia Freeland a afirmat într-o declarație că „regimul președintelui Nicolas Maduro a luat măsuri pentru a limita capacitatea ambasadelor străine de a funcționa în Venezuela”.

Canada este una dintre cele zece țări din blocul regional al Grupului Lima, alături de Brazilia, Argentina și Chile, care recunoaște liderul opoziției, Juan Guaido, drept lider legitim al Venezuelei și cere demisia lui Maduro. „Din păcate, la sfârșitul acestei luni, diplomații canadieni din Venezuela nu vor mai fi în măsură să obțină acreditarea diplomatică în cadrul regimului Maduro, iar vizele lor vor expira”, a spus Freeland în declarație. „Prin urmare, nu mai avem de ales decât să suspendăm temporar operațiunile noastre de la ambasada Canadei din Venezuela, începând din acest moment”. Freeland a afirmat că Canada „a evaluat, de asemenea, statutul diplomatului venezuelean numit de regimul Maduro în Canada”. Ministerul de informații al Venezuelei nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri