Fostul deputat PSD Sebastian Ghiţă are calitate de inculpat în trei dosare aflate pe rolul DNA, se arată într-un răspuns al Parchetului Anticorupţie la o solicitare de presă. Este vorba de dosarul ”Taxă pentru obţinerea de contracte IT”, dosarul ”Hidro Prahova” şi dosarul ”Ponta-Blair”. Toate dosarele au fost începute de DNA Ploieşti şi au fost preluate de DNA Central.

În plus, în dosarul Asesoft, DNA a investighează toate cele 54 de firme din grupurile Asesoft și Teamnet, fondate și controlate de Sebi Ghiță, fiind suspecte de evaziune fiscală.

În acest caz este inculpat fratele lui Ghiță, Alexandru, iar Alex Iacobescu – patronul de la RTV, omul căruia i-a împrumutat 90 de milioane de euro și 9 milioane de dolari, are calitatea de suspect, potrivit unor surse judiciare.

Informaţia pe scurt:

în dosarul ”Taxă pentru obţinerea de contracte IT”, DNA i-a comunicat lui Ghiţă calitatea de inculpat prin comisie rogatorie în Serbia, potrivit unor surse judiciare

din dosarul Hidro Prahova, în care e inculpat cumnatul lui Victor Ponta, au fost disjunse partea privind cele 54 de firme din grupurile Asesoft și Teamnet (și a fost creat cazul Asesoft, cu Alex Ghiță și Alex Iacobescu) și partea privind coruperea alegătorilor din România şi Republica Moldova (cazul a fost trimis la Parchetul Curţii de Apel Ploieşti)

dosarul Ponta-Blair (în care fostul premier Victor Ponta a rămas inculpat) a fost „împrumutat” Secţiei speciale (SIIJ) din februarie 2019 şi nici acum nu a fost restitut DNA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.