Şeful Agerpres Foto a refuzat să dea Poliţiei Române, controlate de Carmen Dan, pozele cu o mulţime de manifestanţi din 10 august. Presiunile venite din toate părţile, inclusiv de la şeful Agerpres, Alexandru Giboi, fostul şef al Biroului de presă PSD de pe vremea lui Victor Ponta.

Fotoreporteri și cameramani – nouă oameni de la Agerpres se aflaseră în piață, pe tot parcursul evenimentelor. Fețele a mii de protestatarilor erau surprinse pe filmările și pozele lor.

În materie de video, Agerpres e la început, dar fotografiile erau extrem de numeroase. „Șeful departamentului video, Sergiu Olteanu, s-a opus”, povestește un ziarist din interior. Olteanu a cerut să vadă o hotărâre judecătorească sau o ordonanță a procurorilor.

Nu exista așa ceva, ci doar o cerere a Poliției. Și totuși, Poliția a primit de la Agerpres tot ce a cerut, inclusiv mii de secvențe care nu aveau legătură nici cu furtul pistolului, nici cu vreun manifestant violent, ci doar cu demonstranți pașnici. Doar imaginile video trimise Poliției au avut 20 de gigabytes.

Totul peste capul şefului Departamentului Foto.

28 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 6 =