Caută
Close this search box.

Cazul Ghiţă. ÎCCJ sesisează CCR în dosar, după ce Secţia specială a retras apelul

dosare de corupţie

Magistraţii ÎCCJ au decis admiterea cererii procurorilor de sesizare a CCR în dosarul lui Sebastian Ghiţă, în care SIIJ a retras apelul.

Sesizarea CCR cu o excepţie de neconstituţionalitate vizează atribuţiile Secţiei privind retragerea apelurilor din cauze.

„Admite cererea de sesizare a Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 881 alin. 6 şi art. 888 alin 1 lit. d) din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară modificate prin art. 14 pct. 4 şi 6 din OUG nr. 7/2019 formulată de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie –Secţia Judiciară, Serviciul judiciar penal.

Dispune sesizarea Curţii Constituţionale a României cu excepţia de neconstituţionalitate invocată de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie –Secţia Judiciară, Serviciul judiciar penal”, se arată în minuta instanţei, potrivit Mediafax.

Decizia este definitivă. Articolele 4 şi 6 din OUG 7, pentru care a fost sesizată CCR,  vizează atribuţiile Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie în cazul retragerii apelurilor, chiar dacă soluţiile din dosare au fost dispuse înainte ca Secţia să devină operaţională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri