Caută
Close this search box.

Cererea DNA în cazul lui Tăriceanu va intra la vot în plenul de luni al Senatului

călin popescu Tăriceanu

Biroul permanent al Senatului a decis să transmită la votul plenului de luni raportul Comisiei juridice asupra cererii DNA de începere a urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu, a declarat senatorul PNL Alina Gorghiu.

„Din noiembrie așteptăm acest moment. Era cazul să se deruleze această procedură pentru că până acum PSD a făcut abuz pe majoritate și a încălcat deliberat orice norma procedurală, doar ca sa îl șantajeze pe Călin Popescu Tăriceanu.. Toți senatorii PNL votează pentru continuarea procedurii judiciare”, a afirmat, pentru Mediafax, Alina Gorghiu.

Comisia Juridică a Senatului a decis miercurea trecută să recomande senatorilor ridicarea imunităţii lui Călin Popescu Tăriceanu, acuzat de DNA că a primit mită, indirect, 800.000 de dolari.

”Avem un vot neutru, au fost trei voturi pentru, două abţineri şi un vot împotrivă. Noi, Comisia juridică, vom propune plenului Senatului efectuarea urmăririi penale faţă de domnul Tăriceanu, urmând ca plenul Senatului să decidă în consecinţă”, a declarat preşedintele Comisiei juridice din Senat, Robert Cazanciuc.

DNA a solicitat Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu. Procurorii au anunţat că preşedintele Senatului este acuzat că ar fi primit aproape 800.000 de dolari de la reprezentanţii unei companii austriece pentru a încheia mai multe acte adiţionale la un contract comercial, banii fiind folosiţi pentru campania electorală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri