Caută
Close this search box.

Ciolacu, reacție rapidă pentru Klaus Iohannis: ”Am dori să evităm votul electronic în acest moment”!

marcel ciolacu

Președintele Camerei Deputaților,  Marcel Ciolacu, răspunde solicitării făcute de președintele Klaus Iohannis. Șeful statului a cerut Guvernului să elaboreze un proiect de lege, care să fie adoptat până la finalul acestei sesiuni, și care să vizeze modificarea legislației electorale.

„Solicit Guvernului să elaboreze urgent un proiect de lege care să poată fi adoptat de către Parlament până la finalul actualei sesiuni parlamentare, prin care să propună măsurile administrative adecvate începând de la alegerile prezidențiale din toamna acestui an. Solicit, totodată, partidelor și formațiunilor parlamentare să depună toate eforturile pentru ca proiectul de lege să respecte pe deplin standardele de conduită electorală și exigențele în materie, astfel încât situațiile de la scrutinul din mai să fie evitate. Dacă situația o va impune, voi cere, conform prerogativelor constituționale, convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru discutarea în regim de urgență a proiectului de lege care urmează să fie supus dezbaterii, astfel încât proiectul de lege să fie adoptat înaintea următoarei sesiuni parlamentare”, a afirmat Klaus Iohannis, miercuri la Cotroceni.

Reacția lui Ciolacu nu a întârziat să apară. „Este pentru prima dată când Guvernul și Președinția și Parlamentul sunt de acord pe acest subiect.

Avem o dată votul prin corespondență și prelungirea timpului. Am dori să evităm votul electronic în acest moment. Consider că nu suntem pregătiți  În Statele Unite ți să dă un cartonaș și în ziua votului. La noi campania se termină cu  o zi înainte de vot. Prelungirea timpului de vot ar trebui să se facă și sâmbătă și duminică, dar nu sunt eu expert în Constituționalitate.

Comisia trebuie să fie legală, ieri a fost votată, astăzi apare în Monitorul Oficial, normal că am dori cât mai repede. Nu știu cât este de oportun, vom discuta cu colegii dacă este oportună prelungirea sesiunii sau amânarea pe septembrie”, a spus Ciolacu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri