Caută
Close this search box.

Cioloș îi ia fața lui Barna pentru prezidențiale. Scântei în Alianță!

Un sondaj intern al Alianței 2020 USR-PLUS arată că Dacian Ciolos ar fi favorit în cursa pentru alegerile prezidențiale. El ar putea în acest fel intra în turul doi alături de Klaus Iohannis.  Respondentii îl prefera pe Ciolos în locul lui Barna la Cotroceni, în vreme ce Alianta si-a marit cu cateva procente bazinul electoral, dupa succesul de la europarlamentare, informează Ziare.com, care a obținut în exclusivitate sondajul menționat.

Sondajul a fost realizat in perioada de după europarlamentare, când entuziasmul și dorinta de a urca în trenul victoriei erau sentimente preponderente. Astfel, dacă Dacian Cioloș ar candida la prezidentiale, el ar intra în turul doi, fiind indicat ca opțiune de 20,5% dintre respondenți. Chestionați cu privire la optiunile Aliantei pentru prezidentiale, votantii Aliantei s-au dispus astfel:

„* 55% din votantii Aliantei doresc ca Dacian Ciolos sa fie candidatul Aliantei la prezidentiale.

* 24% din votantii Aliantei doresc ca K. Iohannis sa fie candidatul unic al opozitiei la prezidentiale.

* 21% din votantii Aliantei doresc ca Dan Barna sa fie candidatul Aliantei la prezidentiale.

La intrebarea „Daca ati avea de ales intre Dan Barna si Dacian Ciolos, cu cine ati vota?”, raspunsurile arata astfel:

* Niciunul din ei: 41%

* Dacian Ciolos: 35%

* Dan Barna: 14%

* Nu stiu: 10%

Mai nuantat:

* Toata populatia: 35% Ciolos, 15% Barna

* Votantii Aliantei: 80% Ciolos, 17% Barna

* Votantii USR: 47% Ciolos, 48% Barna

* Votantii PLUS: 90% Ciolos, 4% Barna

Sondajul a fost realizat in perioada 7-12 iunie 2019, pe un esantion de 821 persoane, avand o marja eroare de 3,4%”, se arată în datele sondajului.

Problema se pune ca la toate sondajele: AȘA SĂ FIE?

Mai mult decât atât. Se vorbește de negocieri tensionate în sânul alianței USR – PLUS! Potrivit unor surse citate de digi24.ro, negocierile dintre cele două formațiuni politice au ajuns într-un impas. Mai mult, Dacian Cioloș s-ar fi ridicat de două ori în picioare și ar fi părăsit negocierile.

Cioloș ar fi părăsit masa negocierilor

Ședința s-a încins în alianță după ce au fost trecute pe listă subiecte precum prezidențialele, localele și parlamentarele din 2020. Nu a fost prima dată când discuțiile s-ar fi încheiat prematur, potrivit unor surse, iar Dacian Cioloș s-ar fi ridicat de la masă în timpul discuțiilor și ar fi plecat.

Ne întrebăm din nou: CHIAR AȘA SĂ FIE?

Mai exact, numărul de candidați pentru locale și numărul de locuri pe listele pentru parlamentare reprezint mărul discordiei. Potrivit sursei citate, Dacian Cioloș vrea mai mult de jumătate dintre locuri, iar partenerii nu vor să ce

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri