Casa Națională de Asigurari de Sănătate(CNAS) finanțează influențele financiare determinate de creșterea salariilor personalului auxiliar din spitale, informează instituția printr-un comunicat de presă.

Finanțarea va fi asigurată din bugetul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, printr-un mecanism similar celui prin care se finanțează și creșterile din spitale, conform unui Ordin comun semnat de Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, și președintele CNAS, Răzvan Vulcănescu.

”La începutul anului s-a efectuat o mărire salarială pentru personalul auxiliar, care a fost finanțată inițial din bugetele spitalelor. Însă, avându-se în vedere impactul asupra bugetelor unităților sanitare publice cu paturi și asupra serviciilor medicale spitaliceşti acordate asiguraţilor, guvernul a decis, la sfârșitul lunii mai, la propunerea Ministerului Sănătății, ca pentru personalul încadrat în unităţile sanitare publice, inclusiv cele care au ca asociat unic unităţile administrativ-teritoriale, aflate în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate, influenţele financiare determinate de creşterile salariale să se asigure prin transferuri din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate, de la titlul VI „Transferuri între unităţi ale administraţiei publice” (OUG nr. 35/2019)”, a declarat Răzvan Vulcănescu, președintele CNAS.

107 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 3 =