Caută
Close this search box.

Cod portocaliu de inundații în Argeș, Harghita și Bacău

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis joi două avertizări Cod portocaliu de inundaţii pentru râuri din județele Harghita, Bacău şi Argeş, valabile până la ora 22:00, transmite Agerpres.

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a precipitaţiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri, cu depăşiri ale Cotelor de inundaţie, pe râurile mici din bazinele hidrografice Trotuş – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Goioasa – amonte S.H. Oneşti, judeţele Harghita şi Bacău.

Fenomenele se pot produce cu intensitate şi probabilitate mai mare în bazinele hidrografice ale râurilor Şopan, Slănic şi Oituz, precizează INHGA.

De asemenea, sunt posibile depăşiri ale Cotelor de inundaţie pe râurile din bazinul hidrografic Râul Doamnei, judeţul Argeş.

Fenomenele se pot produce cu intensitate şi probabilitate mai mare în bazinele superioare ale râurilor Argeşel şi Râul Târgului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri