Caută
Close this search box.

Cod PORTOCALIU de ploi la Șumuleu-Ciuc, în timpul vizitei Suveranului Pontif

Administrația Națională de Meteorologie anunță cod portocaliu de ploi torenţiale în Harghita, în timpul vizitei Papei Francisc.

Update Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a actualizat, sâmbătă, avertizarea cod portocaliu de ploi torenţiale, restrângând numărul judeţelor la patru, respectiv Suceava, Botoşani, Neamţ şi Iaşi, judeţ în care va ajunge şi Papa Francisc în a doua parte a zilei, transmite Mediafax.

Meteorologii avertizează că până duminică dimineaţă, la ora 06.00, atunci când expiră codul portocaliu de ploi torenţiale, în judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ şi Iaşi, va ploua torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi local 40-50 l/mp şi izolat 60-70 l/mp.

Se vor semnala descărcări electrice, intensificări ale vântului şi, posibil, grindină de medii şi mari dimensiuni.

În paralel, este în vigoare şi o avertizare meteorologică cod galben de vijelii. Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorolgie, în nord-vestul şi estul teritoriului, precum şi în zonele de deal şi de munte, vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, grindină şi intensificări ale vântului, vijelii. Cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi pe arii restrânse 40-50 l/mp.

Până marţi dimineaţă, este în vigoare şi o informare meteorologică ce vizează manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantităţi de apă însemnate. Meteorologii avertizează că instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în toate regiunile. Se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15-25 l/mp, iar pe arii restrânse 35-50 l/mp.

Știrea inițială:

Este cod portocaliu de ploi torenţiale, sâmbătă, în judeţul Harghita, unde este aşteptat să ajungă Papa Francisc, în cea de-a doua zi a vizitei apostolice în România.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, sâmbătă, cod portocaliu de averse torenaţiale pentru mai multe localităţi din judeţul Harghita.

Se vor semnala averse torenţiale ce vor cumula în jur de 35 l/mp.

Avertizarea este valabilă până la ora 10.00 şi în judeţele Neamţ şi Iaşi.

Papa Francisc va oficia Sfânta Liturghie la Sanctuarul Marian din Şumuleu Ciuc, în jurul orei 11.

Vineri seara, pe o ploaie torențială, Papa Francisc a salutat bucurestenii adunați în număr mare pe Calea Victoriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri