Caută
Close this search box.

Corina Crețu a demisionat din funcția de comisar european

Corina Creţu

Corina Crețu și-a prezentat demisia președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Junker, și nu va mai fi comisar european începând cu 2 iulie.

Demisia Corinei Crețu ar putea fi o veste proastă pentru România, pentru că în locul ei va veni probabil un finlandez sau o daneză care vor fi mult mai severi cu alocarea de fonduri europene, a declarat miercuri seară, la Digi24, președintele Pro România, Victor Ponta.

Să vă dau o veste proastă: pe 2 iulie Corina Crețu nu va mai fi comisar european, deja și-a prezentat demisia dlui Juncker. Va fi parlamentar european. În locul său va veni un comisar probabil finlandez, probabil dl (Jyrki) Katainen (actualul comisar pentru muncă, creștere economică, investiții și competitivitate – n.r.), care este un tip foarte dur și rigid, ca să spun așa. Și atunci să vedeți cum va fi cu fondurile europene! Că tot s-a plâns guvernul de Corina Crețu, care vrea să îi ajute”, a avertizat Victor Ponta.

La fel, o să avem o nouă Comisie, care va fi mult mai dură din punct de vedere al deviațiilor bugetare. Dacă ați văzut, s-a început procedura împotriva Italiei. România nu e Italia, e ceva mult mai mic. Deci, o să avem niște partneri mult mai dificili decât dl Juncker, care era un tip bonom, simpatic, pe final de mandat. Dacă va veni dl (Michel) Barnier sau dna (Margrethe) Vestager (actualul comisar pentru concurență) … dna Vestager s-a luptat cu Google, se va lupta și cu România, nu va ceda absolut nimic”, a avertizat fostul premier Victor Ponta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri