Patru trenuri de călători staționează în trei gări din județul Timiș, sâmbătă, după ce circulația feroviară a fost oprită între localitățile Racoș și Topolovăț din cauza unui tren de marfă care a rupt linia de contact. Nu este cunoscut încă numărul călătorilor, transmite MEDIAFAX. De la ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc (foto), evident, nicio reacție!

Purtătorul de cuvânt al CFR, Oana Brânzan, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că patru trenuri de călători sunt oprite, de la ora 15.00, în trei gări din județul Timiș. Asta după ce circulația feroviară a fost oprită între localitățile Racoș și Topolovăț, din județul Timiș, din cauza unui tren de marfă care a rupt linia de contact în zonă!

„Nu există conexiune în zona de contact, astfel că trenurile de călători care tranzitează sunt oprite temporar în zona adiacentă. Avem patru trenuri de călători staționate în gările Topolovăț, Remetea Mare și Chizătău”, a afirmat Oana Brânzan.

Două dintre trenuri circulă pe ruta București Nord – Budapesta, iar celelalte două sunt locale.

„Trenurile au fost oprite în stații astfel încât călătorii să poată coborî pe perioada staționării temporare, să-și cumpere apă sau mâncare. Toate cele patru trenuri sunt alimentate cu energie electrică și ar trebui să dispună de aer condiționat”, a precizat Oana Brânzan.

Potrivit reprezentanților CFR, în zona în care circulația feroviară este oprită a ajuns un utilaj, care va interveni pentru a identifica locul în care a fost ruptă linia de contact, iar apoi va remedia situația.

Deocamdată nu se știe câți călători sunt în trenurile oprite, dar surse locale afirmă că este vorba de zeci de persoane, copii și adulți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.