Caută
Close this search box.

Cutremur de 7,5 grade în Timorul de Est și Australia: Nu a fost raportată nici o alertă de tsunami

Un cutremur puternic de 7,5 grade a lovit luni coastele Timorului de Est și Indoneziei și a fost resimțit și în Australia, însă autoritățile au declarat că nu are potențialul de a provoca un tsunami, potrivit Reuters.

Trepidațiile puternice au provocat alarma în capitala Timorului de Est, Dili, forțând oamenii să iasă din casele lor, a spus un martor pentru Reuters, dar nu au existat rapoarte imediate despre daune, răniri sau decese.

Cutremurul, având epicentrul în Marea Banda din Indonezia, a fost resimțit în nordul Australiei. În Darwin, la aproximativ 435 de mile distanță de epicentru, a lovit la prânz, iar muncitorii din birouri au căutat o siguranță în exterior. Nu au fost raportate daune sau vătămări.

Cutremurul, înregistrat inițial la o magnitudine de 7,2, a fost la o adâncime de 220 km, a declarat Surse geologice americane (USGS). Din cauza profunzimii cutremurului, nu a existat nici o amenințare de tsunami, a afirmat Centrul de avertizare pentru tsunami din Pacific cu sediul în Hawaii. Agenția de geofizică indoneziană a înregistrat cel puțin o replică cu magnitudinea de 4 grade pe scara Richter.

Cutremurul a fost resimțit și pe insula de vacanță din Indonezia, Bali, au spus mai multe persoane pe rețelele de socializare. Dar nu au existat rapoarte imediate despre daune sau vătămări în Indonezia, a declarat Rita Rosita, oficial al agenției naționale de atenuare a dezastrelor.

Mai devreme luni, un cutremur puternic de magnitudinea 6,1 a lovit provincia estică Papua, dar nu au fost raportate decese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri