Caută
Close this search box.

Dacian Cioloş vrea să candideze la şefia grupului europarlamentar „Înnoim Europa”

dacian cioloş

Liderul PLUS Dacian Cioloş vrea să candideze pentru şefia grupului în Parlamentul European „Înnoim Europa”, au declarat surse politice. Din grup fac parte ALDE, mişcarea „En marche” şi Alianţa USR-PLUS.

„Înţeleaptă decizie Nathalie Loiseau de a renunţat la candidatura pentru preşedinţia grupului Renew Europe, ex ALDE. Românul Dacian Cioloş, fost premier şi fost comisar pentru Agricultură ar trebui să joace aici un rol important”, a scrie pe Twitter Jean Arthuis, membru al grupului ALDE şi preşedinte al Comisiei de buget din PE, conform Mediafax.

Grupul ALDE a anunţat, într-un mesaj pe Twitter, că se va numi „Înnoim Europa”. Ulterior Dacian Cioloş a precizat într-o postare pe Facebook că Alianţa USR-PLUS este pregătită ca alături de ALDE, En Marche să ajute la construirea unei Europe puternice şi moderne.

Guy Verhofstadt a anunţat reformarea grupului Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE) din PE şi dorinţa de a forma o altă alianţă politică.

Din noul grup europarlamentar ar urma să facă parte politicieni din mişcarea „Renaşterea europeană”, propus de preşedintele Franţei, Emmanuel Macron. De asemenea, Alianţa USR-PLUS vrea să adere la noul bloc, alături de Ciudadanos, din Spania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri