Caută
Close this search box.

Dăncilă după respingerea moțiunii de cenzură: Moţiunea de cenzură a fost tratată cu multă neseriozitate

Încercarea opoziţiei de a da jos guvernul Dăncilă a eșuat. Un deznodământ care s-a conturat odată cu momentul votului – parlamentarii PSD şi ALDE au stat în bănci, în timp ce restul aleşilor prezenţi şi-au exprimat opţiunea. Premierul Viorica Dăncilă a reacţionat rapid, la câteva minute după confirmarea că a treia moţiune împotriva unui executiv condus de ea a picat. Moţiunea de cenzură nu a fost tratată cu seriozitate, iar când depui moţiune de cenzură trebuie să-i convingi pe ceilalţi că ceea ce e scris acolo e real, a declarat, marţi, premierul Viorica Dăncilă.

„Moţiunea de cenzură a fost tratată cu multă neseriozitate. În momentul în care depui o moţiune de cenzură, trebuie să vii cu ceva în loc, să vii cu un program, cu un proiect pe care să îl prezinţi cetăţenilor României. În această moţiune de cenzură am văzut superficialitate, jigniri, ceea ce demonstrează că nu a fost tratată cu seriozitate. Eu cred că acest mod de lucru trebuie să înceteze, dacă într-adevăr tratăm cu seriozitate acest lucru. Ştiu că democraţia presupune ca opoziţia să poată utiliza acest instrument, dar în momentul în care depui o moţiune de cenzură, în primul rând îi convingi pe ceilalţi că ceea ce scrie acolo este real, nu vii cu informaţii care nu sunt conforme cu realitatea şi trebuie să te gândeşti că dacă această moţiune într-adevăr trece, trebuie să ai o alternativă, trebuie să vii cu un prim-ministru, să vii cu un guvern pe care vrei să îl formezi. 15 ministere, am văzut, dar nu ne-a spus cum s-au gândit la 15, de ce nu 17, de ce nu 13? Este clar că nu a fost tratată cu foarte multă seriozitate”, a comentat premierul, după ce moţiunea de cenzură a fost respinsă de Parlament.

Întrebată dacă rezultatul pozitiv la moţiune îi întăreşte poziţia în interiorul PSD în perspectiva congresului, Dăncilă a spus că îi întăreşte încrederea în colegii săi de partid şi de alianţă. „Nu ştiu dacă acest lucru îmi întăreşte poziţia, dar îmi întăreşte convingerea că suntem o alianţă puternică, că toţi colegii am acţionat unitar şi că am depăşit această moţiune prin aportul fiecărui coleg. Mie îmi întăreşte încrederea în colegii de alianţă, în colegii mei din PSD”, a afirmat ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri