Caută
Close this search box.

Dăncilă, replică tăioasă pentru Iohannis: „E ușor sa critici, dar greu să vii cu soluții”

Premierul Viorica Dăncilă îi răspunde preşedintelui Klaus Iohannis la scrisoarea despre organizarea votului în diaspora.

Premierul spune că ar fi benefic din partea preşedintelui să vină cu un proiect concret, bun pentru toţi românii, şi pe care să şi-l asume, nu să critice ceea ce face guvernul. Dăncilă a anunţat în şedinţa de guvern că se lucrează deja pentru a modifica legislaţia electorală şi are în vedere mai multe îmbunătăţiri.

„Imediat după alegerile europarlamentare, am cerut MAI și MAE să analizeze organizarea și desfășurarea votului, ce nu a mers bine și care sunt soluțiile pentru a asigura dreptul la vot”.

„Salut inițiativa Parlamentului României pentru o comisie pentru îmbunătățirea legislației electorale, Guvernul are toate deschiderea la dialog și consultare și suntem interesați în găsirea soluțiilor cele mai potrivite pentru asigurarea dreptului la vot. Ne-am bucura dacă din partea președintelui și opozitiei am avea un proiect concret pe care sa îl asume și sa avem o soluție pentru Diaspora. E ușor sa critici, dar greu să vii cu soluții. În situația în care opoziția și președintele vor considera că e nevoie de suplimentarea numărului secțiilor de votare, Guvernul va oferi finanțarea necesară”, a mai spus Dăncilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri