Caută
Close this search box.

Daniel Zamfir se opune numirii lui Isărescu în fruntea BNR. Ce spune senatorul ALDE despre guvernatorul Băncii Române

Actualul guvernator al Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, ar putea să primească un nou mandat de guvernator, el având atât susținerea PNL, cât și a coaliției de guvernare PSD-ALDE.

Totuși, nu toți parlamentarii Puterii susțin ideea unui nou mandat pentru Isărescu. Senatorul ALDE Daniel Zamfir se arată a fi unul dintre cei mai duri critici ai actualului guvernator BNR. Acesta a precizat pentru PSNews.ro că va vota împotriva lui Isărescu, argumentându-și totodată poziția.

“Eu personal am spus că voi vota împotriva lui Isărescu și sper să fie mulți parlamentari care să facă la fel. Mugur Isărescu a făcut o presiune constantă asupra Guvernului, care în final a dat roade. Într-un moment nu tocmai ușor pentru Guvern, a pus în cârca acestuia inflația, deși este răspunderea BNR.

În plus, Mugur Isărescu, cel mai longeviv guvernator de pe planetă, a reușit să îndatoreze populația țării, avem cea mai îndatorată populație din UE. Pe lângă asta, avem cel mai mic grad de intermediere financiară din Uniunea Europeană, de zece ori sub media europeană. Românii plătesc costuri triple cu creditarea față de media europeană și, pe lângă asta, a impus și un ROBOR netransparent, umflând practic ratele românilor. Toate acestea, bineînțeles, în numele stabilității financiare. Cred că acestea sunt motive serioase ca acest personaj să nu se mai afle în funcție. A făcut rău României și, din păcate, va mai face”, a precizat Zamfir.

Mugur Isărescu deţine funcţia de guvernator al Băncii Naţionale a României deja de un sfert de secol, fiind cel mai longeviv şef de bancă centrală din lume. El a fost numit guvernator BNR în septembrie 1990 şi a făcut o singură pauză, de un an, în 2000, când a fost premier.

Mandatul de guvernator al lui Isărescu expiră la începutul lunii octombrie.  Până în prezent, Isărescu nu şi-a făcut publice planurile, glumind cu reporterii şi dându-le indicii că vârsta sa cântăreşte asupra deciziei. El ar putea merge în direcţia unei reînnoiri a mandatului, dar pentru un mandat mai scurt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri