Caută
Close this search box.

DE COȘMAR. Două țări mari rămase total fără curent și transporturi feroviare, în zi de alegeri!

Incredibil, de neimaginat așa ceva! Două țări mari, una chiar foarte mare, au rămas fără energie electrică încă de la primele ore ale dimineții, moment în care sistemele de infrastructură rutieră și feroviară au cedat.

Este vorba, nici mai mutl, nici mai puțin, de Argentina și Uruguay au suferit o defecțiune majoră la sistemul de electricitate. Cele două țări sud-americane au rămas fără energie electrică încă de la primele ore ale dimineții, ora locală 7:00 (în România fiind ora 3:00). Datele furnizate de BBCmai arată că, părți din Brazilia și Paraguay au fost afectate și ele de pana de curent.

La momentul producerii avariei sistemele de infrastructură rutieră și feroviară au cedat. „O defecțiune majoră a sistemului electric interconectat a lăsat toată Argentina și Uruguay fără curent”, a scris compania care furnizează energie electrică în aceste țări, Edesur. Mesajul a fost postat de reprezentanții companiei pe rețeaua de socializare Twitter.

Locuitorii din mai multe zone ale Argentinei ar fi trebuit să meargă în această zi la alegerile locale, stabilite de autorități pentru data de duminică, 16 iunie. Până la această oră, pana de curent din țările latino-americane nu a fost remediată. Peste 48 de milioane de oameni au fost afectați de această avarie.

Oamenii din zonele afectate au postat zeci pe mesaje pe rețelele de socializare. Potrivit postărilor internauților, pana de curent cuprinde capitala Buenos Aires în nord, până la Mendoza în vest și Comodoro Rivadavia în sud. În plus, printre regiunile afectate din Argentina se mai numără: Santa Fe, San Luis, Formosa, La Rioja, Chubut, Cordoba și Mendoza.

Gustavo Lopetegui, secretarul de stat pentru energie a făcut o declarație publică abia la o oră după ce pana de curent s-a instalat. Acesta a declarat că nu se cunoaște cauza defecțiunii tehnice și că, energia electrică a început să fie restabilită în unele locuri. Totodată, acesta a mai transmis că operațiunea este una amplă și ar putea dura ore întregi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri