Caută
Close this search box.

Departamentul de Stat a retrogradat România. Guvernul PSD nu a eradicat traficul de persoane

Din păcate, Guvernul PSD al României nu îndeplineşte standardele minime în vederea eradicării traficului de persoane, notează Departamentul de Stat american în raportul pe 2019, citat într-un comunicat al Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti.

După cum se știe, Departamentul de Stat e condus de fostul Director al CIA, secretarul de stat Mike Pompeo.

„Guvernul nu şi-a sporit eforturile per ansamblu, în comparaţie cu situaţia relevată în precedentul raport”, se arată în comunicat.

„Tribunalele au condamnat semnificativ mai puţini traficanţi, iar autorităţile au identificat considerabil mai puţine victime, continuând astfel un declin al acestor eforturi de mai mulţi ani”, constată Departamentul de Stat american.

„Corupţia endemică şi o presupusă complicitate în infracţiuni legate de traficul de persoane persistă, fără să fie pedepsite, îndeosebi în cazul unor funcţionari care exploatează copii în timp ce aceştia se află în grija unor centre de plasament gestionate de Guvern”, denunţă Washingtonul.

„De asemenea, subfinanţarea serviciilor de asistenţă şi protecţie „rămâne problematică”, iar majoritatea victimelor sunt private de aceste servicii şi sunt vulnerabile, astfel, unor noi traume, riscând să redevină victime ale traficului de persoane”, apreciază departamentul, care anunţă că România a fost retrogradată pe lista de supraveghere de nivelul 2.

„Dacă nu vă opuneţi traficului de persoane, America vi se va opune”, a subliniat secretarul de Stat, Mike Pompeo, care a prezentat raportul alături de Ivanka Trump, consiliera şi fiica preşedintelui Statelor Unite.

Mike Pompeo a anunţat că Washingtonul a luat măsuri, anul trecut, împotriva a 22 de ţări, în baza acestei clasificări cu privire la traficul de persoane,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri