Caută
Close this search box.

Donald Trump sosește în Marea Britanie pentru o vizită oficială de trei zile: Întâlniri cu regina, prințul Charles și Theresa May însoțite de proteste în toată țara

Președintele american Donald Trump va sosi în Marea Britanie în dimineața zilei de luni pentru o vizită oficială de trei zile, informează BBC.

Air Force One va ateriza pe aeroportul Stansted din Londra la ora 09:00. Regina va găzdui luni seara un banchet de stat la Palatul Buckingham pentru președinte și prima doamnă, Melania Trump. În același timp, o serie de proteste sunt planificate în Marea Britanie în timpul vizitei – inclusiv mitinguri la Londra, Manchester, Belfast, Birmingham și Nottingham.

Înaintea vizitei sale, președintele Trump a declarat pentru „The Sun” că îl sprijină pe liderul Tory, Boris Johnson, ca să fie următorul premier britanic. El a mai spus pentru „The Sunday Times” că liderul partidului Brexit, Nigel Farage, ar trebui să fie implicat în negocierile guvernului de a părăsi UE.

Luni, președintele va avea un tur al Westminster Abbey și se va întâlni, de asemenea, prințul Charles și ducesa de Cornwall la Casa Clarence. La banchetul de stat, președintele Trump și regina vor fi alături de ducele și ducesa de la Cambridge. Ducesa de Sussex nu va participa după nașterea fiului ei, Archie, care are mai puțin de o lună. Atât președintele cât și regina sunt așteptați să vorbească oaspeților, care vor include și americanii proeminenți care trăiesc în Marea Britanie.

Președintele Trump se va afla la reședința ambasadorului american Winfield House, lângă Parcul Regent din centrul Londrei.

Marți dimineață, Trump și prim-ministrul Theresa May vor găzdui un mic dejun de afaceri la Palatul Saint James. Pentru acest eveniment au fost invitați lideri de afaceri care includ CEO-ul Barclays, Jes Staley, directorul executiv al GlaxoSmithKline, Emma Walmsley, președintele BAE Systems, Sir Roger Carr, și John Pettigrew, de la National Grid. Președintele Trump va vizita ulterior Downing Street pentru discuții ulterioare cu doamna May, urmate de o conferință de presă comună. May va ridica chestiunea schimbărilor climatice, a spus Downing Street.

Protestatarii organizează o „demonstrație națională” care va începe marți, la ora 11:00, la Trafalgar Square. Atât grupurile de proteste „Stop Trump”, cât și grupurile „Stand Up to Trump” au declarat că vor fi prezenți. Poliția Metropolitană a declarat că are „o echipă de comandă foarte experimentată” care conduce operațiunea pentru a face față vizitei. Operațiunea poliției pentru vizita președintelui anul trecut a fost estimată la aproape 18 milioane de lire sterline.

Miercuri, președintele Trump va vizita Portsmouth pentru a marca cea de-a 75-a aniversare a aterizărilor D-Day. Apoi va zbura spre Shannon, în Irlanda, pentru a se întâlni cu prim-ministrul Leo Varadkar, înainte de a merge la terenul de golf de la Doonbeg.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri