Caută
Close this search box.

Escaladare a crizei din Venezuela? Avion militar rus aterizează la Caracas

Un avion militar rus a aterizat luni în aeroportul principal din Venezuela, potrivit unui martor Reuters și a unui site web care urmărește mișcările avioanelor, la trei luni după o aterizare similară a declanșat un război al declarațiilor între Washington și Moscova, relatează Reuters.

Două avioane a aviației militare rusești au aterizat în Venezuela în martie, purtând oficialități ruse de apărare și 100 de soldați, ceea ce a condus Statele Unite să acuze Rusia de „escaladarea nesăbuită” a situației din statul sud-american aflată în dificultate. Un avion Ilyushin 62, cu numărul RA-86496, a fost parcat luni la Aeroportul Internațional Maiquetia, potrivit unui martor al Reuters. Acest număr de coadă este înregistrat la un jet al forțelor aeriene rusești, potrivit site-ului Flightradar24, și corespunde numărului de coadă al avionului care a sosit în luna martie.

Președintele american Donald Trump a cerut în martie Rusiei să elimine toate trupele din Venezuela, în timp ce Ministerul de Externe al Rusiei a declarat că avioanele purtau doar specialiști care servesc contracte de vânzări de arme. Ministerul de informații al Venezuelei și ministerul rus al apărării nu au răspuns imediat la cererile de comentarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri