Rezultatele finale înregistrate la Evaluarea Naţională a absolvenţilor de clasa a VIII-a, sesiunea 2019, după soluţionarea contestaţiilor, au fost publicate, sâmbătă, pe site-ul dedicat – evaluare.edu.ro.

Rezultatele finale înregistrate la Evaluarea Naţională a absolvenţilor de clasa a VIII-a, sesiunea 2019, pot fi consultate aici : http://evaluare.edu.ro/DefaultI.aspx

Media generală obţinută la Evaluarea Naţională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învăţământul liceal de stat.

Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală obţinută la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 80%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

Anunţarea ierarhiei la nivel judeţean/al municipiului Bucureşti a absolvenţilor claselor a VIII-a este prevăzută pentru data de 3️ iulie.

Completarea opţiunilor în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi de către părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a, se va derula în perioada 3️ – 7 iulie şi va fi urmată de repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat – 12 iulie.

 

149 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here