Caută
Close this search box.

Fermierii din Matca au o mină de aur. Legumele din cel mai roditor sol i-au îmbogăţit pe localnici

Matca Galati

În Matca, patria serelor din judeţul Galaţi, în plin sezon al legumelor, fermierii muncesc zi şi noapte, ca la final de lună să-şi poată număra profitul.

Recolta lor ajunge în aproape toate pieţele din ţară şi vine din cel mai roditor sol. Cine vrea să-şi cumpere teren în Matca plăteşte mai mult ca în Pipera. 12.000 de locuitori are comuna Matca şi aproape că nu există familie să nu aibă măcar un solar. Oamenii ştiu că pământul lor e roditor şi exploatează fiecare bucată.

Costache Radu munceşte aici de când se ştie. Pământul l-a moştenit de la părinţi şi îi aduce, în fiecare an, bani frumoşi din vânzarea recoltei. Dacă într-o zi ar vrea să-l vândă, ar putea numaidecât să se mute în centrul Capitalei.

FOTO: Stirile ProTV

La Matca este cel mai scump pământ cultivabil din România. Un hectar ajunge să coste chiar şi 35.000 de euro, în funcţie de potenţialul agricol, potrivit stirile Kanal D.

Suprafeţele de teren sunt privite ca o mină de aur, fiindcă este exploatat fiecare centimetru de pământ. Localitatea Matca este cel mai mare bazin legumicol din ţară, cu peste 1000 de hectare de solarii,
2 000 de culturi în câmp şi în jur de 3 000 de ferme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri