Caută
Close this search box.

FOTO Avem mandatul de percheziție, eliberat de Judecătoria Craiova, în cazul fetiței din Baia de Aramă

MagnaNews a intrat în posesia mandatului de percheziție, eliberat de Judecătoria Craiova, în cazul fetiței din Baia de Aramă, adoptată de o familie de cetățeni americani.

Foto: Magnanews.ro

Mandatul de percheziție e documentul care arată ce trebuia să se întâmple atunci când procurorul a mers acasă la familia Șărămăt pentru o percheziție. Documentul a fost emis în 19.06.2019.

Autorizez efectuarea percheziției domiciliare la imobilul situat în orașul Baia de Aramă, satul Negoești, județul Mehedinți, unde locuiește Șărămăt Mariana și unde aceasta o ține pe minora Săcărin Sorina în mod ilegal. 

Mandatul este emis în vederea strângerii probelor cu privire la infracțiunile de lipsire de libertate în mod ilegal, înșelăciune, fals privind identitatea, uz de fals, împiedicarea accesului la învățământul general obligatoriu și rele tratamente aplicate minorului. 

La adresa unde urmează a se afectua percheziția se presupune că se găsesc bunuri sau înscrisuri cu valoare probatorie în cauză”, arată Judecătoria Craiova în document.

Fetița a fost luată cu mascaţii din casa în care a fost crescută de un asistent maternal, din Baia de Aramă, județul Mehedinți, după ce a fost înfiată de o familie din America.

Procurorul general Bogdan Licu a dispus verificări la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova privind modul în care un procuror din acea structură a intervenit în cazul fetiței din Mehedinți și a efectuat percheziția domiciliară. Totodată, președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea, a sesizat Inspecția Judiciară pentru a efectua cercetări cu privire la conduita și modul în care procurorul a intervenit.

Citește și: Ovidiu Zară, vicepreședinte PRU: Cer instituțiilor abilitate verificarea dosarului de adopție…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri