Caută
Close this search box.

Gabriela Firea a vorbit despre falimentul nedeclarat al Bucureştiului

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că este mai interesată de bugetul Primăriei Bucureștiului și a celor de sector decât de organizarea unui Congres în partid, susinând că în prezent toți se află într-un faliment nedeclarat și că situația va fi discutată cu premierul.

„Eu sunt mult mai preocupată în acest timp de faptul că atât primăria Capitalei și de sector au un buget mult mai mic, decât cel prognozat. Îmi pare rău că dintre colegii mei primari m-au lăsat să mă bat singură cu știți dumneavoastră cine.

Pentru că probabil unii s-au bucurat că s-au tăiat bani de la Primăria Capitalei, dar acum toți suntem în faliment nedeclarat. În momentul în care nu mai poți să îți asiguri funcționarea, activitatea curentă”, a declarat Gabriela Firea, potrivit Mediafax.

„Nu pot să fiu făcută responsabilă pentru faptul că anul trecut Ministerul de Finanțe ne-a tăiat în luna decembrie 500 de milioane de lei, iar în fiecare lună a acestui an am primit mult mai puțin, ca sumă, decât fila bugetară și decât angajamentul în legea bugetului.

Sunt banii bucureștenilor, sunt încasările din impozitul pe venit, iar singurul care se face vinovat de nelivrarea acestor bani este Ministerul de Finanțe, deci Guvernul”, s-a plâns Gabriela Firea, la Digi24, precizând că a informat-o despre acest fapt pe Viorica Dăncilă.

Firea a anunţat că va avea o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă și cu ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, săptămâna viitoare, pentru discutarea bugetului alocat primăriilor.

„Am vorbit cu doamna premier. Am anunțat această situație și la BPN. Mi s-a promis o întâlnire cu doamna premier și minsitrul de Finanțe săptămâna viitoare, care acum este plecat din țară. S-ar putea să ajungem la Consiliul Monetar. Astea sunt prioritățile. Nu să organizăm un Congres”, a adăugat ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri