Caută
Close this search box.

Gheorghe Flutur şi ceilalţi preşedinţi liberali de CJ, de acord cu alegerea lor prin vot, iniţiată de PSD

gheorghe flutur

Cinci președinți de consilii județene din partea PNL, în frunte cu suceveanu Gheorghe Flutur, i-au transmis la sfâșitul lunii mai președintelui CJ Vrancea, Marian Oprișan, care este și președintele Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România, acordul lor în ce privește adoptarea OUG-ului prin care s-a modificat legea, astfel încât șefii de CJ-uri să fie aleși prin vot direct, nu prin votul consilierilor, ca în prezent.

Realizatoarea Denise Rifai, de la Realitatea TV, a publicat documentele pe pagina sa de Facebook, despre care susține că le-a primit pe adresa emisiunii pe care o moderează, „Legile Puterii”.

Poziția șefilor CJ ai PNL este cu atât mai relevantă, cu cât liderii PNL și președintele Klaus Iohannis au criticat public OUG-ul adoptat luni de guvern pe motiv că este un cadou făcut baronilor PSD. Președintele CJ Sibiu, Daniela Câmpean (PNL), a argumentat pe o pagină de ce este bine ca șefii de CJ să fie aleși prin vot direct.

Cei cinci șefi de CJ-uri care au semnat adrese prin care își exprimă susținerea față de OUG-ul Guvernului Dăncilă sunt: Iustin Cionca, președintele CJ Arad, Vasile Iliuță, președintele CJ Călărași, Gheorghe Flutur, președintele CJ Suceava, Daniela Cîmpean, președintele CJ Sibiu, Ion Dumitrel, președintele CJ Alba.

Argumentele președintelui CJ Sibiu, Daniela Câmpean în favoarea alegerii președintelui Consiliului Județean prin vot universal, egal, direct, secret și liber exprimat

  • ar spori în mod considerabil legitimitatea acestei funcții de demnitate publică
  • ar avea girul colectivității pe care o reprezintă, creându-se astfel o relație directă între cetățeni și autoritatea executivă
  • ar întări autoritatea acestei demnități publice
  • ar asigura o mai mare stabilitate funcției, conducând a diminuarea riscurilor de revocare intempestivă și arbitrară
  • predictibilitatea mandatului acordat de cetățeni și asigurarea continuității pe durata întregului mandat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri