Caută
Close this search box.

Gheorghe Stan şi Cristian Deliorga depun azi jurământul la Cotroceni, ca judecători ai CCR

Gheorghe Stan, fost şef al Secţie de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie, şi Cristian Deliorga, fost judecător la Curtea de Apel Constanţa, vor depune jurământul astăzi, de la ora 13.00, la Palatul Cotroceni, ca judecători ai Curţii Constituţionale, informează Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de eliberare din funcţia de procuror a lui Gheorghe Stan, procuror-şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, acesta urmând să fie numit la CCR.

Totodată, şeful statului a semnat, joi, decretul privind eliberarea din funcţia de judecător la Curtea de Apel Constanţa a lui Cristian Deliorga cu data de 14 iunie, care este numit la Curtea Constituţională.

Pe 7 mai, Camera Deputaţilor a votat pentru numirea lui Gheorghe Stan, fost şef al Secţiei de Investigaţie a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), în funcţia de judecător al CCR, în locul lui Ştefan Minea, al cărui mandat expiră pe 15 iunie.

În aceeaşi zi, Senatul a votat pentru numirea fostului vicepreşedinte al CSM Cristian Deliorga în funcţia de judecător al CCR, propus de PSD. Acesta o va înlocui pe Simona-Maya Teodoroiu la Curtea Constituţională, al cărei mandat expiră tot pe 15 iunie.

De asemenea, Simina Tănăsescu, fost consilier prezidenţial, a depus jurământul de învestire în funcţia de judecător al Curţii Constituţionale. Aceasta a fost propusă pentru funcţie de şeful statului şi îl înlocuieşte pe Petre Lăzăroiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri