Caută
Close this search box.

Guvernul lui Pavel Filip mută ambasada Republicii Moldova de la Tel Aviv la Ierusalim

Republica Moldova își mută ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, a anunțat marți seară premierul în exercițiu de la Chișinău, Pavel Filip, scrie deschide.md.

„Un proiect asupra căruia s-a lucrat de mai mult timp este despre transferarea Ambasadei Republicii Moldova din Tel Aviv la Ierusalim”, a declarat Pavel Filip, marți, în plină criză politică la Chișinău.

Uniunea Europeană consideră Ierusalimul viitoarea capitală comună a Israelului şi a viitorului stat palestinian.

Potrivit lui Filip, aprobarea de urgență a acestui proiect, ca și cel de oferire a terenului de pe strada București din capitală (fostul Stadion Republican) pentru Ambasada SUA, au avut loc din cauza instabilității și incertitudinii politice din țară, dar și ultimelor „evoluții politice prin care unul dintre partidele care au încercat să blocheze permanent aceste 2 proiecte încearcă să preia în mod ilegal puterea”.

Sunt două angajamente pe care le-am făcut anterior și vrem să avem certitudinea că ele vor fi respectate, indiferent de ceea ce se va întâmpla după alegerile anticipate”, a precizat Filip.

După suspendarea președintelui Igor Dodon, două guverne funcționează paralel în Moldova.

Între timp, deși guvernul condus de Maia Sandu începe să fie recunoscut la nivel internațional de marile puteri, totuși puterea reală, pârghiile importante sunt în mâinile Partidului Democrat și ale guvernului interimar condus de Pavel Filip.

În acest moment, nu se știe cum se va ajunge la transferul pașnic al puterii către guvernul condus de Maia Sandu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri