Caută
Close this search box.

Incident cu blindate americane în Ialomiţa, în timpul Exercițiului Saber Guardian 19

blindate SUA

Astăzi, în cadrul Exercițiului Multinațional Saber Guardian 19, a avut loc un incident în zona Insulei Ialomiţei, în care au fost implicate blindate ale armatei Statelor Unite.

MApN precizează că blindatele americane au intrat pe terenurile agricole, provocând daune, din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

„Joi, 20 iunie, în jurul orei 14, în zona Insulei Ialomiței, pe timpul desfășurării unor activități de instruire din cadrul Exercițiului Multinațional Saber Guardian 19, militari ai Armatei SUA, care se deplasau în condiții meteo nefavorabile, au traversat, din eroare, cu tehnica de luptă blindată din dotare o zonă agricolă, rezultând distrugerea unor culturi.

FOTO: Digi24

Zona în cauză nu era situată pe traseul de deplasare convenit cu autoritățile locale și cu agenții economici care au în proprietate terenuri în zonă”, transmite Ministerul Apărării, într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, o comisie formată din reprezentanți ai MApN și armatei SUA cercetează împrejurările în care s-a produs incidentul.

„În jurul orei 18.30, s-a desfășurat la primăria localității Stelnica o întâlnire a reprezentanților comisiei cu cei ai primăriei Stelnica și proprietarilor terenului, pentru evaluarea pagubelor, stabilirea valorilor despăgubirilor și a modului de acordare a acestora, în conformitate cu legislația națională și acordurile bilaterale în vigoare”, precizează MApN, citat de Digi24.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri