Update Preşedintele american Donald Trump şi liderul suprem nord-coreean s-au întâlnit duminică în zona demilitarizată, aflată la frontiera dintre cele două Corei, relatează site-ul postului The Guardian, citat de Mediafax.

Stirea inițială:

Preşedintele american, Donald Trump, a afirmat duminică la prânz că Kim Jing Un vrea „într-adevăr” să aibă o întâlnire cu el, în contextul în care el i-a lansat o invitaţie liderului nord-coreean să i se alăture în cursul zilei la frontiera dintre cele două Corei, transmite AFP.

„Vom vedea. El vrea într-adevăr”, a declarat preşedintele Statelor Unite într-un discurs la Seul în faţa unor responsabili de întreprindere, fără să precizeze dacă liderul nord-coreean a acceptat oficial invitaţia de a veni în cursul după-amiezii „să-i strângă mâna” în Zona Demilitarizată (DMZ) care separă cele două state coreene.

„Cred că înţeleg că (nord-coreenii) doresc o întâlnire”, a declarat şeful administraţiei de la Washington, citat de Agerpres.

El a precizat că preşedintele sud-coreean, Moon Jae-in, îl va însoţi oricum la frontieră.

Sâmbătă, Donald Trump i-a lansat o invitaţie în ultimul moment liderului nord-coreean, propunându-i să vină să îi spună „bună ziua” la această ultimă frontieră din perioada Războiului Rece.

Întâlnirea ar fi al treilea summit în aproximativ un an între cei doi, după strângerea de mână istorică de la Singapore, din iunie 2018.

Relaţia lor întâmpină probleme din cauza denuclearizării Coreii de Nord. Washingtonul cere ca Phenianul să renunţe definitiv la programul său nuclear, în timp ce regimul comunist reclamă în prealabil ridicarea sancţiunilor internaţionale care îl vizează.

199 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here