Caută
Close this search box.

Interesele vârstnicilor din centrele rezidențiale, reprezentate de ADIV România

România are nevoie de o ”portavoce” puternică pentru a a putea negocia cu instituțiile statului interesele pesoanelor vârstnice aflate în centrele rezidențiale, a declarat Cerasela Maria Măciucă, președintele Asociației Directorilor Institutiilor pentru Vârstnici (ADIV).

La Poiana Braşov, s-a desfăşurat şedinţa Consiliului Director a A.D.I.V.- lui, unde s-a vorbit despre situația centrelor de îngrijire pentru vârstnici.

”S-a tot spus că avem o populație îmbătrânită și, în mod paradoxal, nu avem o strategie pe termen lung care să poată gestiona această realitate. România are nevoie de o ”portavoce” puternică pentru a a putea negocia cu instituțiile statului interesele pesoanelor vârstnice aflate în centrele rezidențiale”, a declarat Cerasela Maria Măciucă, președintele ADIV.

În cadrul evenimentului menționat, organizația a luat diverse măsuri:

  1. Descentralizarea activităţii A.D.I.V.- lui pe regiunile istorice ale României;
  2. Stabilirea unui punctaj minim cu misiunile fiecărui reprezentant pe regiune şi modul de îndeplinire a acestora, precum şi centralizarea principalelor evenimente realizate în acest mod în teritoriu;
  3. Începerea demersurilor pentru obţinerea statutului de asociaţie-fundaţie de utilitate publică conform legislaţiei în vigoare;
  4. Retrimiterea catre Ministerul Muncii si Justitei Sociale a adreselor privind profesionalizarea directorilor din centrele de ingrijire pe termen lung si clasificarea caminelor.
  5. Îmbunătăţirea sistemului de comunicare între membrii A.D.I.V.- lui şi conducerea acestuia. Realizarea unui sistem de comunicare şi informare cu structurile organizate pe regiunile istorice având o cadenţă de comunicare lunară.

     La şedinţa Consiliului Director s-a aprobat şi raportul de activitate pe 2018.

La nivelul Uniunii Europene, în 2002, la Madrid, a fost adoptat Planul Internaţional de Acţiune Împotriva Îmbătrânirii (International Plan of Action on Ageing). Prin acest plan, statele semnatare sau angajat să promoveze şi să susţină îmbătrânirea activă, prin includerea în politicile sociale şi în programele economice naţionale a nevoilor şi drepturilor
vârstnicilor, dar şi prin promovarea unei societăţi pentru toate vârstele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri