Caută
Close this search box.

Iohannis: „Au făcut zid în jurul lui Tăriceanu ca nu cumva marea valoarea a politicii românești să fie atinsă de procurori. Jalnic, jalnic, rușinos!”

iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat în termeni duri, marţi, votul din Senat prin care nu a fost încuviinţată solicitarea DNA de a urmărire penală a lui Călin Popescu Tăriceanu în dosarul în care este acuzat de luare de mită.

”Denotă dispreț profund, îmi este și greu să găsesc o clasificare pentru votul din Senat. Cu acest vot, PSD și ALDE cu apărarea lui Tăriceanu în fața procurorilor și-au dat arama pe față. N-au înțeles nimic din vot. Au făcut zid în jurul lui Tăriceanu ca nu cumva marea valoarea a politicii românești să fie atinsă de procurori. Jalnic, jalnic, rușinos”, a declarat Iohannis.

Reamintim că, luni, în Senat, s-au înregistrat 38 de voturi ”pentru” încuviinţarea solicitării DNA, 71 de voturi ”împotrivă” și o abținere.

Pe 7 noiembrie 2018, Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pe numele lui Tăriceanu. Procurorii susţin că acesta ar fi primit indirect, în perioada 2007 – 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă. Senatul a oferit răspunsul abia după 7 luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri